Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1928, ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, με αφορμή τη δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου. Έκτοτε, το Μουσείο λειτούργησε σαν πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων. Ιδιαίτερα η δωρεά Χατζηβασιλείου το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του Μουσείου και οδήγησε στη μετονομασία του σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Σήμερα στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ασίας. Το Μουσείο έχει πλέον αποκτήσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, με αποτέλεσμα σπάνια έργα των συλλογών του να παρουσιάζονται σε διεθνείς εκθέσεις.

Δευτέρα ‒ Κυριακή:
08:00 ‒ 20:00

+30 26610 30443

Τμήματα

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Στην αρμοδιότητά του υπάγονται η διαφύλαξη, η προστασία, η διατήρηση, η έκθεση, η ανάδειξη, η προβολή και η μελέτη των έργων και αντικειμένων του Μουσείου.

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Στην αρμοδιότητά του υπάγονται ο καθαρισμός, η συντήρηση, η αποκατάσταση και η αισθητική παρουσίαση των αρχαιολογικών αντικειμένων Ασιατικής Τέχνης και κάθε φύσης εκθεμάτων, σε συνεργασία κατά περίπτωση με το Τμήμα Μουσειακών Συλλογών του Μουσείου.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Στην αρμοδιότητά του υπάγονται η προβολή του Μουσείου, η διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η διαχείριση του φωτογραφικού αρχείου και της βιβλιοθήκης, καθώς και η εξυπηρέτηση των ειδικών μελετητών.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στην αρμοδιότητά του υπάγονται η διεκπεραίωση των διοικητικών θεμάτων, ιδίως θεμάτων του προσωπικού, της αλληλογραφίας και εσωτερικής λειτουργίας, για τη διεκπεραίωση των οικονομικών υποθέσεων, για την τήρηση των στατιστικών δεδομένων, καθώς και για την τήρηση του αρχείου και του πρωτοκόλλου.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Οι Φίλοι του Μουσείου» υποστηρίζει με την προσφορά του
το έργο και τη λειτουργία του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

360° tour

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Επισκεφθείτε το Μουσείο από το σπίτι σας.
Ταξιδέψτε μέσα από μερικές από τις μεγαλύτερες συλλογές μας.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ

Πανέμορφη έκθεση και σπάνια για τα Ελληνικά δεδομένα!

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΥΔΗ
Επισκέπτης

Very Beautiful. Greetings from Estonia!

Kann + Janno
Επισκέπτες

Δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο γι' αυτό το μουσείο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Επισκέπτης
Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00