Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑῙΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο Τύπου

 

Διεθνές συμπόσιο για τον ΤζαῑνισμόστοΜουσείο Ασιατικής Τέχνης

17-18 Νοεμβρίου 2018

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ)(Αθήνα), την Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru (Νέο Δελχί, Ινδία) και τον Παν-Ινδικό  Οργανισμό Διατήρησης της Κληρονομιάς του Τζαϊνισμού (Νέο Δελχί, Ινδία), διοργανώνει διεθνές συμπόσιο για τον Τζαϊνισμό στις 17-18 Νοεμβρίου 2018.

Η έναρξη του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί από την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Samma Jain.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές στη Τζαϊνιστική φιλοσοφία, θρησκειολογία, τέχνη, αρχαιολογία, κοινωνιολογία, και άλλους σχετικούς τομείς θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των τελευταίων  μελετών τους.

Στις παράλληλες δράσεις του συνεδρίου εντάσσεται η μόνιμη έκθεση τζαϊνιστικών και ινδικών έργων τέχνης των συλλογών του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης καθώς και έκθεση φωτογραφίας, που οργανώνει ο Παν-Ινδικός  Οργανισμός Διατήρησης της Κληρονομιάς του Τζαϊνισμού.

Το Συμπόσιο, που είναι το πρώτο του είδους του που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή πόλη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Τζαῑνολόγων διεθνώς, αλλά και της τζαῑνιστικής κοινότητας που έρχεται να το παρακολουθήσει από διάφορα μέρη του κόσμου. Ακόμη, μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, όπως αυτοί  του Cambridge Scholars και του Motilal Banarsidas, έχουν  εκφράσει ενδιαφέρον να δημοσιεύσουν τα πρακτικά του συνεδρίου και να τα καταστήσουν προσβάσιμα στους μελετητές των διαφόρων πτυχών αυτής της αριθμητικά μικρής ινδικής θρησκείας με τον τεράστιο όμως πολιτισμό της.

Οι συνεδριάσεις και οι εκθέσεις του συμποσίου θα είναι ανοικτές στο κοινό. Όσοι φοιτητές και μελετητές παρακολουθήσουν και τις δύο μέρες του συμποσίου θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Πρόγραμμα ομιλιών και περισσότερα για το Συμπόσιο στο https://elinepa.org/el/jain-symposium/

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00