Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στις 18.30, Αίθουσα Διαλέξεων ΑΜΗ

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

“Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: Από την ιδιωτική συλλογή στο Κρατικό Μουσείο”, της Δέσποινας Ζερνιώτη CMG, Διευθύντριας Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στις 18.30, Αίθουσα Διαλέξεων ΑΜΗ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της έκθεσης «Κειμήλια Ομορφιάς. Αρχαιολογικοί Θησαυροί από την Ιαπωνία» που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου πραγματοποιείται μια εκδήλωση γνωριμίας με το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, που αποτελεί το μοναδικό κρατικό πολιτιστικό ίδρυμα στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στις αρχαιότητες και την τέχνη των Ασιατικών χωρών.

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1928, με βάση τη δωρεά 11.000 αντικειμένων κινέζικης, ιαπωνικής και κορεάτικης τέχνης του Γρηγορίου Μάνου (1851–1928), ενός καλλιεργημένου Έλληνα διπλωμάτη επιφανούς καταγωγής. Κύριος στόχος του ιδρυτή υπήρξε η συγκέντρωση και διαφύλαξη ενός πολύτιμου πολιτιστικού υλικού, το οποίο θα αποτελούσε τον πυρήνα ενός κρατικού μουσείου αφιερωμένου στην Σινοϊαπωνική τέχνη.

Η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας Δέσποινα Ζερνιώτη παρουσιάζει τις συλλογές του Μουσείου, και ιδιαίτερα, την Ιαπωνική Συλλογή, εξαιρετικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας, που εντάσσεται στις σημαντικότερες συλλογές Ασιατικής Τέχνης της Ευρώπης.

Επιλεγμένα έργα τέχνης της μόνιμης συλλογής εκτίθενται σε οκτώ αίθουσες, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να κατανοήσουν τις πολλαπλές πτυχές του ιαπωνικού πολιτισμού από την προϊστορική περίοδο έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00