Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ “ONE ROAD ONE BELT EXHIBITION - THE CORFU ASIAN ART MUSEUM OF GREECE IN YUZHOU” ΣΤΟ YUZHOU JUN ROYAL KILN SITE MUSEUM ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 29.09.2017 – 30.11.2017

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Φιλίας
Ελλάδας-Κίνας 2017, Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας», παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “One Road One Belt Exhibition – The Corfu Asian Art Museum of Greece in Yuzhou” στο Yuzhou Jun Royal Kiln Site Museum της Κίνας, που θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2017.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα Κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του Μουσείου Ασιατικής
Τέχνης, μια χαρακτηριστική επιλογή έργων των σημαντικότερων περιόδων της κινεζικής τέχνης
από το τέλος της εποχής των Σανγκ έως και τη δυναστεία των Τσινγκ (12ος αι. π.Χ. – 19ος αι.
μ.Χ.).

Τα έργα θα παρουσιαστούν στο Yuzhou Jun Royal Kiln Site Museum, που αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο προώθησης της κινεζικής πορσελάνης αλλά και κόμβο αναβίωσης των παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής κεραμικής και πορσελάνης στην Κίνα. Τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του ιδρυτή του Μουσείου Γρηγορίου Μάνου και παρουσιάζονται στην Κίνα για πρώτη φορά, εκατό περίπου χρόνια μετά την απόκτηση τους από τον μεγάλο συλλέκτη.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Ασιατικής
Τέχνης Κέρκυρας σε συνεργασία με το China Yuzhou Jun Royal Kiln Museum, τους Master Alliance of Art Ceramic in China και New Silk Road/Greece-China Culture and Friendship Association. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Με την έκθεση αυτή η Ελλάδα έρχεται να εμπλουτίσει τις δράσεις που πλαισιώνουν την 45η
επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00