Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

26-27/05/2022

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Από τους Κήπους των Ανακτόρων στα Άνθη της Ανατολής».

Το εκπαιδευτικό γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2022 στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας με συμμετοχή πάνω από 80 μαθητές της Δ΄, Ε’, ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο περιστύλιο και στον Κήπο των Ανακτόρων και να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό πλούτο και την χλωρίδα της Κέρκυρας. Έγινε αναφορά στην σημασία του πρασίνου στον αστικό ιστό, με ομιλήτρια την κα. Σταματέλλα Γιαννούλη, γεωπόνο του Δήμου Κέρκυρας.

Στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης ακολούθησε μια ομιλία για τη σημασία του φυσικού κύκλου και του φυτικού διακόσμου των εκθεμάτων του Μουσείου. Οι μαθητές γνώρισαν τα πιο αντιπροσωπευτικά άνθη της Ανατολικής Ασίας ως παραδείγματα ηθικών αξιών στην Κινεζική φιλοσοφία και συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου μέσω των αισθήσεων χόρεψαν τις κινήσεις των ανθών.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινας Ζερνιώτη CMG ενώ συντονιστές του προγράμματος ήταν οι  κκ. Μ. Τριβυζάς και Χ. Κίτσου.

Η ένταξη των μαθητών στο φιλοσοφικό πλαίσιο της Κίνας καθώς και η δημιουργία του βιωματικού εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο του Μουσείου κα Χριστίνα Πανέρα

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00