Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2022

«Η Δύναμη των Μουσείων»

Η 18η Μαΐου ορίστηκε το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας πραγματοποίησε την εκπαιδευτική δράση «Σαμουράι: Ιαπωνία», η οποία απευθύνθηκε σε παιδιά της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου, ενώ παράλληλα η είσοδος στο Μουσείο ήταν ανοιχτή στο κοινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα τον Σαμουράι και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις του, ενώ έγινε αναφορά στην πολιτιστική και καλλιτεχνική επίδραση που είχε το αξίωμα του Σαμουράι.

Ακολούθησε ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε επιλεγμένα εκθέματα που είχαν ως βάση την πανοπλία και τα ξίφη του Σαμουράι από την μόνιμη συλλογή Ιαπωνικής Τέχνης του Μουσείου. Η δράση είχε διάρκεια σαράντα πέντε λεπτά  και συμμετείχαν  33 μαθητές. Στο τέλος, δόθηκε στους μαθητές εποπτικό υλικό.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινας Ζερνιώτη CMG ενώ συντονιστές του προγράμματος ήταν οι  κκ. Μ. Τριβυζάς, Χ. Κίτσου.

Icom
Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00