Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2023

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ζωγραφίζοντας την Άνοιξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας συμμετέχει στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση μιας ιδιαίτερης δραστηριότητας, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα.

Το θέμα της φετινής πράσινης διαδρομής είναι τα διακοσμητικά μοτίβα των ασιατικών εκθεμάτων του Μουσείου. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στην είσοδο ενημερωτικό φυλλάδιο με τις απαραίτητες οδηγίες, για να ακολουθήσουν την προσχεδιασμένη διαδρομή στις αίθουσες του Μουσείου και να παρατηρήσουν τον φυτικό διάκοσμο στα μοτίβα των επιλεγμένων εκθεμάτων, που έχουν επισημανθεί κατάλληλα, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενα παρατήρησης.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του φυλλαδίου οι επισκέπτες καλούνται να εντοπίσουν στα επιλεγμένα εκθέματα τα μοτίβα που απεικονίζουν διάφορα είδη του φυτικού διακόσμου και να παρατηρήσουν τις λεπτομέρειές τους. Στο τέλος της διαδρομής οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν στο χαρτί με τα υλικά που θα έχουν προμηθευτεί από εμάς τον δικό τους ανθικό διάκοσμο μέσα στα όρια ενός περιγράμματος «πορσελάνης».

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00