Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Mαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Μαζί-ένας άλλος τρόπος να δεις το ‘άλλο’» Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023

15/05/2023 μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Μαζί-ένας άλλος τρόπος να δεις το ‘άλλο’» Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στις 15 Μαΐου, το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Μαζί-ένας άλλος τρόπος να δεις το ‘άλλο’», του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-παράρτημα Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν σε επιλεγμένα εκθέματα της ιαπωνικής συλλογής από την μουσειοπαιδαγωγό του Μουσείου, Αθηνά Κουβεριανού, και εξέθεσαν εικαστικά έργα τους δημιουργώντας ένα νοερό «διάλογο» με τα αυθεντικά εκθέματα.

Στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου, έλαβαν χώρα ποικίλα δρώμενα και βιωματικά εργαστήρια όπως εργαστήρι σωματικής έκφρασης, κατασκευής origami και haiku, performances, θεατρικές δράσεις και προβολές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 135 μαθητές από 5 σχολεία.

Γενική επιμέλεια δράσης: Δέσποινα Ζερνιώτη CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Συντονίστρια προγράμματος: Αθηνά Κουβεριανού, Μουσειοπαιδαγωγός του Μουσείου.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00