Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015

                                                             Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία»,επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με την διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ξεδιπλώνοντας την Τέχνη του origami» την Κυριακή 17 Μαΐου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε οικογένειες όσο και σε ενήλικες και παιδιά.

Θα πραγματοποιηθεί σε δύο αυτοτελείς συνεδρίες διάρκειας 1:30 περίπου ώρας.

Η πρώτη συνεδρία θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και η δεύτερη στις 12:00 μ.μ.

Ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων στην κάθε συνεδρία ορίζεται στα 25 άτομα και γι’ αυτό το λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς ή αυτοπροσώπως. Το τηλέφωνο του Μουσείου είναι 26610-30443.

Για όσους δεν προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή στις δύο συνεδρίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στον πρώτο όροφο του Μουσείου από τις 10:00 π.μ. έως και τις 14:00μ.μ., θα υπάρχουν δύο εργαστήρια κατασκευής origami όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους σχέδια με ειδικό χαρτί και κάτω από τις οδηγίες φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας).

 

Την Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα που εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η είσοδος στο Μουσείο  Ασιατικής Τέχνης είναι δωρεάν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Κυριακή 17 Μαΐου

10:00 π.μ. – 11:30 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξεδιπλώνοντας την Τέχνη του origami».

12:00 μ.μ. – 13:30 μ.μ : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξεδιπλώνοντας την Τέχνη του origami».

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α. Ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε επιλεγμένα εκθέματα που έχουν ως βάση τους το χαρτί.

β. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα το origami και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και ειδικότερα με το χαρτί καθώς και την ιαπωνική τέχνη του origami, δηλαδή της τεχνικής της χαρτοδιπλωτικής, μέσω σχετικής ομιλίας και προβολής .

γ. Εργαστήριο κατασκευής origami. Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν διάφορα σχέδια origami σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική. Ανάμεσα σε αυτά και το origami με τη μορφή του πουλιού γερανός, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και διαδεδομένα ιαπωνικά σχέδια.

 

Κυριακή 17 Μαΐου

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ: Εργαστήριο κατασκευής origami στον πρώτο όροφο του Μουσείου με την συνδρομή φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας).

 

Δευτέρα 18 Μαΐου

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015.

 

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00