Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ``ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ``

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας διοργανώνει περιοδική έκθεση σύγχρονης κινέζικης πορσελάνης με τίτλο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού» που θα διαρκέσει από τις 17 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 16 Μαΐου 2015.

Η περιοδική αυτή έκθεση έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι (2012) και στο Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Cambridge (2013).

Η έκθεση επιδιώκει να προβάλει το κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον που αντιπροσωπεύουν τη μοντέρνα κινέζικη εικαστική δημιουργία στην τέχνη της πορσελάνης. Η κινέζικη πορσελάνη από τα αρχαία χρόνια είναι συνυφασμένη με την ομορφιά, την σπανιότητα και την πολυτέλεια. Γνωστή και ως Λευκός Χρυσός, η σπουδαία αυτή εφεύρεση του κινέζικου πολιτισμού άσκησε βαθιά επιρροή στη τέχνη της κεραμικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Δέσποινα ΖερνιώτηCMGΔιευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σαγκάη.

Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα περίπου 80 εκθέματα τα οποία αποτελούν εξαιρετικά δείγματα σύγχρονης πορσελάνης με καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν το Ινστιτούτο Κεραμικής του Τζινγκντατζέν και την Ένωση Μεγάλων Δημιουργών της Τέχνης της Πορσελάνης στην Κίνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 14:00.

Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Coca-ColaΤρία Έψιλον, EMERAL Bakery | Pastry Shop | Cafe – ΑΦΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ Ο.Ε. καθώς και του Κτήματος Θεοτόκη.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Monday ‒ Sunday:
08:00 ‒ 20:00

Δευτέρα ‒ Κυριακή:
08:00 ‒ 20:00