Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ SAMURAI:100 ΚΕΡΙΑ, 100 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φεβρουάριος - Μάιος 2014

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στo πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρόνο, πραγματοποιήσε κατά τη διάρκεια του έτους 2014 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαιδευόμενοι Samurai: 100 κεριά, 100 μουσικές ιστορίες».

Το πρόγραμμα απευθύνοταν σε μαθητές Α’, Β’, Γ’ και Δ΄, Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικου και διήρκησε απο τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2014.

Συμμετείχαν πάνω από 600 παιδία των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας τα οποία ήρθαν σε επαφή με μία από τις πιο γνωστές πτυχές του ιαπωνικού πολιτισμού, τους πολεμιστές Samurai, όσο και με ηχοϊστορίες βασισμένες σε ιαπωνικά παραδοσιακά παραμύθια.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινας Ζερνιώτη ενώ την διεξαγωγή και τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Επίσης συνεργάστηκαν φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Το πρόγραμμα είχε την εξής διάρθρωση:

  1. Ηχοϊστορίες βασισμένες σε ιαπωνικά παραδοσιακά παραμύθια.
  2. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα τους Samurai τη ζωή τους καθώς και τη σπουδαιότητά του στον ιαπωνικό πολιτισμό.
  3. Οργανογνωσία των παραδοσιακών ιαπωνικών μουσικών οργάνων με αποσπάσματα μεταξύ άλλων από ιδιαίτερα μουσικά όπως των biwa και koto.
  4. Εκμάθηση παραδοσιακών παιδικών ιαπωνικών τραγουδιών.
Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00