Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ORIGAMI

06/02/2015 - 22/05/2015

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στo πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρόνο, πραγματοποιήσε κατά τη διάρκεια του έτους 2015 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ξεδιπλώνοντας την τέχνη του Οριγκάμι».

Το πρόγραμμα απευθύνοταν σε μαθητές της Δ΄, Ε΄ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικου και διήρκησε απο τις 06/02/2015 έως και τις 22/05/2015.

Συμμετείχαν πάνω από 700 παιδία των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας τα οποία ήρθαν σε επαφή με μία σημαντική πτυχή του ιαπωνικού πολιτισμού, δηλαδή το χαρτί και την τέχνη του origami.

Το πρόγραμμα είχε την εξής διάρθρωση:

  1. Ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε επιλεγμένα εκθέματα που έχουν ως βάση τους το χαρτί.
  2. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα το οριγκάμι και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και ειδικότερα με το χαρτί ιαπωνικό (washi) καθώς και την ιαπωνική τέχνη του οριγκάμι, δηλαδή της τεχνικής της χαρτοδιπλωτικής, μέσω σχετικής ομιλίας και προβολής.
  3. Εργαστήριο παραγωγής οριγκάμι. Τα παιδιά θα φτιάξουν διάφορα σχέδια οριγκάμι σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική. Ανάμεσα σε αυτά και το οριγκάμι με τη μορφή του πουλιού γερανός, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και διαδεδομένα ιαπωνικά σχέδια.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινας Ζερνιώτη ενώ την διεξαγωγή και τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00