Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

02/10/2015 - 04/10/2015

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα διοργάνωσε ένα τριήμερο αφιέρωμα στον ιαπωνικό πολιτισμό με τίτλο “Σαββατοκύριακο Ιαπωνικού Πολιτισμού στην Κέρκυρα“.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας, όπως είναι η τέχνη origami (χαρτοδιπλωτική) και το ιαπωνικό animation ή anime (ταινίες κινουμένων σχεδίων).

Η εκδήλωση για το origami περιελάμβανε επίδειξη και εργαστήριο από την κ. Sonoko FUJII, Ιαπωνίδα origami master και μέλος του Japan Origami Association ενώ η εκδήλωση για το ιαπωνικό animation περιελάμβανε την προβολή δύο ταινιών κινουμένων σχεδίων στην ιαπωνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους που απευθύνονταν σε μικρούς και μεγάλους φίλους του ιαπωνικού anime.

Οι εκδηλώσεις που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015 στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο και τις παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα όλων των ηλικιών που ήρθαν έτσι σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό.

Από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα συνεργάστηκε η Μορφωτική Ακόλουθος και Γραμματέας Β’, κ. Mao SHIMIZU ενώ από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας την επιμέλεια είχε η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Δέσποινα Ζερνιώτη και ο Αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

  • Παρασκευή 2 Οκτωβρίου: 19:00- 20:00 Προβολή ιαπωνικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, The Garden of Words, διάρκειας 46΄
  • Σάββατο 3 Οκτωβρίου: 12:00-13:30 Επίδειξη & εργαστήριο origami από την κ. Sonoko FUJII
  • 18:00-20:00 Προβολή ιαπωνικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, Brave Story, διάρκειας 111΄
  • Κυριακή 4 Οκτωβρίου: 12:00-13:30 Επίδειξη & εργαστήριο origami από την κ. Sonoko FUJII
Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00