Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 110 ΕΤΩΝ ΑΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, 20:00 | Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρα

Βραδιά απαγγελίας από τους Σίρο Σάνο & Κιότζι Γιαμαμότο

«Νοσταλγία: Η αιώνια κατοικία του πνεύματος»

Οι βραδιές απαγγελίας άρχισαν το 2006, με πρωτοβουλία του Σίρο Σάνο, ηθοποιού από τη Ματσούε. Η δραστηριότητά του αυτή συμπληρώθηκε με τη συμβολή του παγκοσμίως γνωστού κιθαρίστα Κιότζι Γιαμαμότο, ο οποίος κατάγεται επίσης από τη Ματσούε, μια συμβολή που προκάλεσε τη συγκίνηση του κοινού. Ο Σάνο επιλέγει κάθε έτος τα θέματα των μυθιστορημάτων που θα απαγγείλει και τα επεξεργάζεται και ο Γιαμαμότο διαπλάθει ένα μυστηριώδη κόσμο μουσικής. Τα μουσικά κομμάτια που δημιουργούν οι δυο τους μαζί, έχουν κατορθώσει να αναγάγουν την «απαγγελία» σε υψηλό καλλιτεχνικό δρώμενο. Ευχή μας είναι η απαγγελία αυτή να μεταδώσει την ομορφιά των έργων του Χερν, να δώσει στο κοινό μια αίσθηση των μηνυμάτων που επιθυμεί να μεταδώσει ο Χερν μέσω των έργων του και να του δώσει ακόμα την ευκαιρία να ανακαλύψει τη γοητεία της λογοτεχνίας του Χερν. Επίσης, είναι επιθυμία μας να μπορέσει το κοινό να βιώσει τον φανταστικό κόσμο που αφουγκραζόταν ο Χερν, ο οποίος αγαπούσε ιδιαίτερα την «απαγγελία». Ήταν μια αγάπη που διατηρήθηκε σ’ όλη του τη ζωή.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, 21:00 | Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρα

Ιαπωνική τελετή του τσαγιού και εργαστήριο

Διοργάνωση:Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων στην Ελλάδα προς τιμήν της επετείου 110 ετών από το θάνατο του Λευκάδιου Χερν σε συνεργασία με τη Δέσποινα Ζερνιώτη, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας, Δήμος Λευκάδας, Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Υποστήριξη: Δήμος Ματσούε, Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο, Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία, Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Αθήνα.

Logo | Museum of Asian Art Corfu

Δευτέρα έως Κυριακή: 08:00-20:00